Най-голямата фабрика на Даймлер спира производстовото на двигатели, за да започне с електромотори

ELDrive, Най-голямата фабрика на Даймлер спира производстовото на двигатели, за да започне с електромотори

Решението очевидно е комплексно и много трудно, предвид огромното производство на двигатели. Компанията работи по споразумение с работниците, но тъй като производството на компоненти за електромобили изисква по-малко работна ръка, след модернизиране на фабриката в нея ще работят по-малко хора. Сегашният състав наброява 19,000.

Daimler сякаш изведнъж се раздвижи интензивно в посока електромобили и сега показва много по-голяма ангажираност от BMW, където все още смятат, че от електро модели не се печели достатъчно и затова ще отложат с няколко години тяхното производство. Но пък това може и да се промени...

Както стана дума по-горе, преходът за Daimler ще е труден и компанията опитва да се постигне със синдикатите съгласие по плана за преструктуриране на фабриката. Ако това не бъде направено сега, в следващите двайсетина години предприятието може да стане нефункционално заради навлизащите електромобили.

На този етап е постигнато споразумени Daimler да построи нов е-технологичен център вътре в завода, в който ще се конструират прототипи на електрически автомобили и ще се произвеждат задвижващи модули и други компоненти.

За да се освободи място за новите системи оборудването за производство на горивни системи ще бъде преместено, като на работниците ще бъде предложена нова работа.

Сега вече е ясно, че се работи много интензивно за новите Mercedes-Benz EQ електромобили, които може и да позакъснеят спрямо вече утвърдени модели от Франция и Япония, но явно в Германия са решени да наваксат.

Източник (еcars.bg)


scroll up