“Елдрайв” става партньор на “UBER“ в проекта “UBER Green” в Румъния

“Елдрайв” става партньор на “UBER“ в проекта “UBER Green” в Румъния

Българската компания за електромобилност „Елдрайв“ става партньор на “UBER“ в проекта “UBERGreen” в Румъния. На пресконференция в Букурещ беше обявено, че “UBER” добавя нов сегмент в северната ни съседка – “UBERGreen”. Колите в този сегмент ще са изцяло електрически. Българската компания е избрана като партньор за доставката на електромобилите и вече се е заела с изграждане на инфраструктура от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния. Първите 20 електромобила за новата услуга вече са оперативни, като „Елдрайв“ ги предоставя на шофьорите в “UBER”.

„Това партньорство е от основно значение за регионалното присъствие на Елдрайв“, коментира Мартин Заимов, управител на румънския офис на компанията. „Започваме с 20 електромобила, но се надяваме бройката им да достигне няколко стотин коли в много кратки срокове. Освен автопарка от електромобили ще изградим и мрежа от зарядни станции в Букурещ и големите градове в Румъния, която адекватно да обезпечи придвижването с електромобил.“ допълни още той.

„Елдрайв“ вече е в напреднал етап на изграждането на мрежа от зарядни станции с национално покритие в България. В края на миналата година компанията подписа стратегическо споразумение с Shell България за изграждане на бързозарядни станции на 16 обекта от търговската мрежа на Shell. Това партньорство направи „Елдрайв“ най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили в страната и единственият оператор с национално покритие. В мрежата на компанията има над 100 точки за зареждане в страната, а първата зарядна станция на „Елдрайв“ в Румъния вече е факт.

“еМобилити интернешънъл“ АД е компанията, която оперира под бранда “Елдрайв“ на територията на Югоизточна Европа. Дружеството изгражда и управлява инфраструктура от зарядни станции за електромобили и предлага гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили. Компанията предоставя и първата в България car sharing услуга с електромобили - SPARK. Компанията притежава най-големия автопарк от електромобили в страната – над 100 автомобила. Плановете на дружеството са до края на 2018 г. автопарка да достигне над 200 автомобила и да бъдат изградени над 300 точки за зареждане на електромобили в България и региона.


scroll up