Eldrive с нови две бързозарядни станции за електромобили в София

KFC

Две нови бързозарядни станция за електрически автомобили от мрежата на Eldrivе на територията на София бяха пуснати в експлоатация. Първата станцията се намира на паркинга на ресторант от веригата KFC на бул. „Владимир Вазов“, а втората на бул. „Околовръстен път“ в София на територията на „Резиденшъл парк“.

Eldrive си партнира с ABB, които са основен партьор на Eldriveпо отношение на доставка на зарядни станции за електрически автомобили и развитие на зарядната инфраструктура. Моделите на ABBпозволяват бързо зареждане по двата различни, но утвърдени в автомобилната индустрия, стандарти – CHAdeMO(използван от азиатските производители) и CCS (използван от повечето европейски производители). Новите станции са с мощност съответно от  50 kWDC и 22 kWDC, и позволяват зареждане на масовите модели електромобили за период между половин и един час.

С тези зарядни станции точките за зареждане в мрежата на Eldriveстават общо 30 от които 6 са бързозарядни. Станциите се намират в София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Албена и Дамяница. Плановете за бъдещо разрастване на мрежата включват инсталация на бързозарядни станции по всички основни национални пътни артерии, което ще позволи безпроблемното придвижване в междуградски условия.

На сайта на Eldrive(www.eldrive.eu) eпоместена интерактивна карта (http://map.eldrive.eu/), на която всеки може да намери най-близката и удобна за него зарядна станция и да провери дали тя се използва в момента. Заплащането на зарядната услуга се извършва след он-лайн регистрация в същия сайт, което може да бъде извършено дори и през мобилен телефон. Това позволява на клиентите да заредят електромобилите си веднага, без да се изисква физическо посещение на офис на компанията и издаване на RFIDкарта.

 

„еМобилити интернешънъл“ е компанията, която оперира под бранда „Елдрайв“ на територията на Югоизточна Европа. Дружеството изгражда и управлява инфраструктура от зарядни станции за електромобили и предлага гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили. От старта на дейността през юни 2016 г. до сега има изградени общо 30 зарядни точки в страната. Броят на отдаваните под наем електромобили към настоящия момент е над 30. От компанията планират да изградят около 500 точки за зареждане в страната и региона с фокус върху бързозарядни локации.


scroll up