Инструкции

 

За да използвате зарядните станции от мрежата на Eldrive, трябва да свалите и направите регистрация в мобилното приложение Eldrive (Fortum Charge & Drive ) за iOS и Android. Интерактивната карта ще позволи да изберете най-близката зарядна станция и да стартирате зарядна сесия. Допълнително можете да заявите през мобилното приложение физически носител (RFID пластика), с която можете зареждане без да използвате апликацията.

Важно: езика на апликацията може да се различава в зависимост от настройките на Вашия телефон.

 


Регистрация

Свалете мобилното приложение и се регистрирайте. 

Регистрация
Потвърждаване и начин на плащане

Ще получите код за потвърждение на е-мейла си, който трябва да въведете в мобилното приложение. След като завършите процеса, от меню "Профил" трябва да изберете "Опции за плащане", където се въвежда кредитна или дебитна карта. След това в секция "Ключове/Карти за зареждане", избирате Вашия ключ, където през падащо меню се избира въведената разплащателна карта и се натиска "Запази", за да обвържете виртуалния ключ с разплащателния метод. 

Потвърждаване и начин на плащане
Допълнителна пластика за зареждане

Идентификацията на всеки потребител се случва чрез виртуален ключ, който е свързан към конкретния профил. През мобилното приложение имате възможност да заявите допълнителна RFID пластика, която ще позволи да зареждане, без да ползвате апликацията.

Допълнителна пластика за зареждане
Зареждане - избор на локация

От меню "Карта" изберете най-близката зарядна станция и съответния куплунг, който ще ползвате.

Зареждане - избор на локация
Начало на процеса

Натиснете "Начало" и зарядната сесия ще стартира.

Начало на процеса
scroll up