Инструкции

Eldrive развива достъпна и отворена инфраструктура от зарядни станции във всички основни населени места и пътни артерии в страната. Зареждането на електрически автомобили в мрежата на Eldrive е възможно чрез мобилен телефон или чрез персонална RFID карта. Това може да стане по следните начини:


Стъпка 1: Регистрация

За да използвате услугите по зареждане, трябва да се регистрирате като потребител през сайта в системата на Eldrive. Това може да стане по следните начини:

Стъпка 1: Регистрация
Вариант 1:Десктоп версия

 Изберете бутона в горния десен ъгъл на картата със зарядни станции от заглавната страница или от подменю „Карта със станции“ и следвайте инструкциите.

Вариант 1:Десктоп версия
Десктоп версия: Вариант 2:

Изберете меню „Потребителски Портал“, откъдето можете както да създадете профил, така и да управлявате Вашия акаунт в бъдеще.

Десктоп версия: Вариант 2:
Мобилна версия

За мобилни устройства използвайте мобилната версия на map.eldrive.eu , където можете да направите регистрация от горния десен бутон или като изберете точка на зареждане и попълните необходимите данни. 

Важно! Езикът на менюто може да се различава в зависимост от настройката на Вашия браузър.

Мобилна версия
Стъпка 2: Зареждане - избор на локация

  • За да заредите Вашия автомобил, изберете съответната локация на картата, след което натиснете Заредете тук
  • На екрана ще видите всички станции, които са инсталирани на съответната локация заедно с информация за типа станция. 
  • Изберете станцията, пред която сте застанали според номера (напр. BG4), залепен на нея и натиснете Заредете.
Стъпка 2: Зареждане - избор на локация
Стъпка 2: Зареждане - Начало на процеса

Изберете виртуалния потребителския RFID номер от базата данни, който сте получили по време на регистрация и започнете зареждането.  

Можете да заявите RFID карта (физически носител), която да свържете към Вашия акаунт и с която можете да зареждате директно без да ползвате мобилната апликация. Наличието на RFID карта ще Ви позволи да зареждате, когато нямате достъп до мобилните услуги.

За повече информация се свържете с екипа на Eldrive.

В началото на всяка сесия, системата за разплащания удостоверява, че банковата карта на клиента е валидна като блокира сумата до 5 BGN, като някои банки изпращат съобщение за дебитиране. Сумата се блокира за период в зависимост от политиката на банката издател на картата и не представлява плащане или такса. 

 

Стъпка 2: Зареждане - RFID Карта
scroll up