„еМобилити Интернешънъл“ с награда за инвестиция за

Eldrive с първата си бързозарядна станция във Варна

Eldrive пусна в експоатация първата бързозарядна станция за електромобили от мрежата си във Варна. Станцията се намира пред Двореца на културата и спорта в морскатра столица и е с мощност 50 kW DC, която позволява зареждане на масовите модели електромобили за под половин час. Toва е първата зардна станция, изгрдена в сътрудничество с Община Варна, като втората ще е на бул. Сливница в града.

Тази заряда станция е четвърта от мрежата на Eldrive във Варна и двадесет и шеста в страната, с общо тридесет и четири точки за зареждане. Плановете на Eldrive са до края на 2018 г. да бъдат подсигурени със зарядна инфраструктира за електромобили големите градове  и всички основни междуградски пътни артерии в страната. Това ще превърне електромобилността в реален конкурент на конвенционалния автотранспорт, който същевременно е по-евтин и не замърсява околната среда. Към момента станции от мрежата на Eldrive има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Сандански и Дамяница.

На сайта на Eldrive (www.eldrive.eu) e поместена интерактивна карта (http://map.eldrive.eu/), на която всеки може да намери най-близката и удобна за него зарядна станция и да провери дали тя се използва в момента. Заплащането на зарядната услуга се извършва след он-лайн регистрация в същия сайт, което може да бъде извършено дори и през мобилен телефон. Това позволява на клиентите да заредят електромобилите си веднага, без да се изисква физическо посещение на офис на компанията и издаване на RFID карта.

„еМобилити интернешънъл“ е компанията, която оперира под бранда „Елдрайв“ на територията на Югоизточна Европа. Дружеството изгражда и управлява инфраструктура от зарядни станции за електромобили и предлага гъвкави схеми за краткосрочно и дългосрочно наемане на електромобили. От компанията планират да изградят около 500 точки за зареждане в страната и региона с фокус върху бързозарядни локации.


scroll up